CIKKEK

Éves beszámolók

Több mint harmincötmillió forint jótékony célra

Kisalföld, 2018.02.14.

A piacvezető tetőtéri ablak gyártó VELUX Magyarország Kft. Alkalmazotti Alapítványa a tavalyi évben több mint 35 millió forintot adományozott a régió nonprofit szervezetei számára.

„Az, hogy cégcsoportunk családi és alapítványi tulajdonban van, lehetőséget biztosít számunkra, hogy nyereségünk nagy részét visszaforgassuk a közösségbe, melyben élünk. Az alkalmazotti alapítvány csak egy a számos jótékonysági szervezet közül, melyek révén a VELUX alapítványai hozzájárulnak a társadalom jólétéhez, azonban munkatársaink és közvetlen környezetünk életét ezáltal tudjuk leginkább befolyásolni” – kezdi a beszélgetést Tóthné Henye Ágnes HR-igazgató.

grafikon_cikk

Az alkalmazotti alapítvány több évtizede biztosítja, hogy a VELUX Cégcsoport munkatársai ne csupán egy biztos háttérrel rendelkező munkahelyet tudhassanak magukénak, de az élet nehéz pillanataiban is tudják, munkaadójukra számíthatnak.

Az alkalmazotti alapítvány révén 2017-ben tizennégy nonprofit szervezet jutott hathatós támogatáshoz, mely pénzösszeget értékálló beruházásokra fordíthatták. A Fertődön és Fertőszentmiklóson több mint 1000 főt foglalkoztató nagyvállalat 25 kilométeres körzetéből beérkező pályázatokat egy helyi munkatársakból álló bizottság értékeli, majd terjeszti fel Dániába elbírálásra.

Horváth Bence, a petőházi önkéntes tűzoltók parancsnoka és helyettese, Baranyai Zsolt a VELUX segítségével beszerzett eszközökkel. Fotók: Magasi

„Nagy öröm számunkra, hogy tavaly is számos különböző szervezetet támogathattunk az alapítvány révén. Kapuvári és soproni szociális egyesületek munkatársai a munkájuk ellátásához szükséges eszközöket, informatikai felszerelést, a Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium versenyfelkészítéshez szükséges eszközöket, míg a fertődi és fertőszentmiklósi sportklubok az utánpótlás-neveléshez elengedhetetlen felszerelést szerezhettek be 300 ezer és 1,2 millió forint közötti összegekből” – folytatja a HR-igazgató.

A soproni Szociális és Házi Betegápoló Alapítvány 1,2 millió forintos támogatásban részesült.

Nagyon fontos számunkra ez a támogatás, mert az eszközeink jelentős része igencsak elhasználódott - Kebelei Ferenc kuratóriumi elnök. A soproni Szociális és Házi Betegápoló Alapítvány 1,2 millió forint támogatást kapott. Felvételünkön Bizzer Tünde főnővér a beszerzett eszközökkel.

„Alapítványunk 2000 óta működik Sopron város területén. Az induláshoz szükséges összeget a német johannita szervezet segítségével EU-s pályázatból sikerült megszereznünk, ebből vásároltuk a felszereléseinket is" – mondta Kebelei Ferenc kuratóriumi elnök. „Tavaly a VELUX segítségével tudtunk beszerezni új vérnyomás- és vércukormérőket, Teens és izomlazító készüléket, valamint gyógyászati segédeszközöket: kerekesszékeket, szoba-WC-ket, járókereteket, rollátorokat, amelyeket ingyenesen kölcsönözhetnek gondozottjaink és betegeink” – teszi hozzá az elnök, akitől azt is megtudtuk: az alapítvány nővérei és gyógytornászai mintegy 1200 embert ápolnak, többségük idős, mozgásában korlátozott vagy komoly műtéten átesett beteg.

A petőházi önkéntes tűzoltók több mint 600 ezer forintot kaptak az alkalmazotti alapítványtól.

„Élet- és műszaki mentéshez szükséges alapvető eszközöket szereztünk be a pályázati összegből. Lélegeztetőmaszkokat, izolációs takarókat, hordágyat, elsősegélykészleteket és más, műszaki mentésnél nélkülözhetetlen szerszámokat vásároltunk” – részletezi Horváth Bence parancsnok. Hozzáteszi: mindezek segítik a hatékony beavatkozást és az egyesület fejlődését.

„A súlyos betegségtől kezdve a tanulmányi költségek fedezéséig számtalan nehézség merülhet fel bármelyikünk életében. Az ilyen esetekben nyújtott pénzügyi segítséget mindenki hálásan fogadja. Mi pedig örülünk, hogy van lehetőségünk nem csupán egy biztos munkahelyet kínálni, de különleges esetekben is segíteni munkatársainkat” – teszi hozzá a HR-igazgató.

A VELUX Magyarország Kft. munkatársai a tavalyi évben 42 pályázatot adtak be az alkalmazotti alapítványhoz, amelynek révén 19 millió forintot a betegségtől szenvedő munkatársak és közvetlen családtagjaik, 6,3 millió forintot pedig a munkatársak szakmát tanuló gyermekei kaphattak meg.

Tetszik Megosztom

Adományozók

Velux

„Az, hogy cégcsoportunk családi és alapítványi tulajdonban van, lehetőséget biztosít számunkra, hogy nyereségünk nagy részét visszaforgassuk a közösségbe, melyben élünk. Az alkalmazotti alapítvány csak egy a számos jótékonysági szervezet közül, melyek révén a VELUX alapítványai hozzájárulnak a társadalom jólétéhez, azonban munkatársaink és közvetlen környezetünk életét ezáltal tudjuk leginkább befolyásolni.”

kapcsolat@velux.com